Nieuws

 • Uitslagen Optocht 2018

  De Uitslagen Optocht 2018 staan online.

  Wat was het weer een mooi feest! Iedereen bedankt voor het bouwen en kijken, wij hebben genoten!
  Zet de datum voor Carnaval volgend jaar alvast in je agenda: Zondag 3 maart 2019.

 • De optocht van Zondag 11 februari 2018

  De optocht van Zondag 11 februari 2018

  Start: 12:30 uur vanaf de molenallee te Wilp
  Einde: +/- 15:50 uur bij de residentie van C.V. de Lollebroek in Broekersgat (Wilp-Achterhoek)

  Routekaart

  Download RouteKaart 2018 als PDF

 • Aanmelden: Nog tot 28 jan!

  Vul de deelname in vóór zondag 28 januari 21:00.

  Ga naar http://optochtplanner.nl om je aan te melden!
 • Laatste weken om je op te geven

  Zondag 11 februari 2018 is het weer zover de 45 ste carnavalsoptocht van Pampus naar de Lollebroek. Graag nodigen wij je uit om hieraan deel te nemen, zodat de optocht ook in 2018 weer een succes wordt.

  AANPASSING OPTOCHT

  Dit jaar zal er een wijziging zijn in opstel- en startplek, ook de route zal iets anders verlopen. Het eindfeest incl prijsuitreiking zal dit jaar in een compleet verzorgde tent plaats vinden. Zie voor details de tekening hieronder.

  De route begint vlak voor Wilp op de Molenallee, we gaan door Wilp via de Soerhuislaan, Knibbelallee, langs Pampus. Links af door de Posterenk en via de “oude” route naar het grote eindfeest met prijsuitreiking bij de Lollebroek in Wilp-A.

  Des te meer reden op je op te geven voor de mooiste optocht van Gelderland!

  Vul de deelname in vóór zondag 28 januari.

  Ga naar http://optochtplanner.nl om je aan te melden!

  Een week voor aanvang van de optocht ontvang je dan van ons per mail een startformulier met daarop het deelnemers nummer en overige info.

  Om het nog leuker te maken kan je je natuurlijk ook opgeven voor de 2e optocht van dit weekend, en wel op zaterdag 10 februari in Klarenbeek.
  Opgeven kan door een mail te sturen naar:

  Info@cvdeneutenkrakers.nl

  Graag tot ziens en veel succes en plezier met de voorbereidingen!

 • Aanmelden Optocht 2018

  Bij deze is het mogelijk om je aan te melden voor de optocht van 11 februari 2018.

  Ga naar http://optochtplanner.nl om je aan te melden!

 • Persbericht 45e editie carnavalsoptocht van CV Lollebroek en Pampus

  De carnavalsoptocht van CV Lollebroek en Pampus

  De carnavalsoptocht zoals deze al vele jaren, de komende editie voor de 45e keer, door de gemeente trekt is een bonte stoet van mensen, groepen en wagens die voor veel vermaak en vertier zorgen. Deze traditie moet in de gemeente blijven.

  De optochtcommissie Lollebroek-Pampus (OC) heeft vanuit de verenigingen CV Lollebroek en Stichting Pampus de taak om de optocht te organiseren. Deze doen wat binnen de delegatie ligt om de optocht tot een groot succes te maken en te komen tot constante verbeteringen. Verbeterpunten worden aangedragen richting de beide besturen. Kleine verbeterpunten kan de OC zelf oppakken maar grote aanpassingen worden als een gezamenlijk besluit door de beide besturen genomen met de OC als toehoorder en adviseur.

  De OC heeft afgelopen jaar na de optocht een enquête verzonden naar deelnemers. Via social media is deze verder gedeeld naar belanghebbenden. Doel hiervan was verbeteringen zoeken voor de carnavalsvierders en publiek. Ook bij gesprekken met de gemeente en overheden kwamen er wensen naar voren waar we mee aan de gang moeten. Keuzes maken is niet altijd makkelijk, maar als het ter verbetering is moeten we daar doorheen. Naar aanleiding van de enquête en wensen van overheden hebben er de hele zomer gesprekken plaats gevonden met OC en besturen Pampus en CV Lollebroek. Doel was te proberen alle wensen van deelnemers, publiek, Lollebroek, Pampus, OC en overheden in een nieuw op te zetten plan te krijgen. Het viel niet mee dit te realiseren.

  Nu gaan geruchten al snel en iedereen heeft een mening over hetgeen hij/zij in de wandelgangen heeft gehoord. Dit is niet altijd prettig omdat het vaak ongegrond en vanuit emotie en misschien wel op onwaarheden is berust (geruchten). Feiten zijn niet bekend en het is nog makkelijker om een beschuldigende vinger te wijzen. Dit laatste gebeurde naar personen en verenigingen maar berust dus op onwaarheden zoals bovenstaand uitleg aangeeft. Definitieve beslissingen worden op een gegeven moment gemaakt, waarna we dit openbaar maken. Tot op dat moment blijven het geruchten. Afgelopen weken zijn er vele geruchten op gang gebracht, het uitsluiten van Wilp was er één van.

  Afgelopen maandag is er overnieuw een overleg geweest tussen OC, CV Lollebroek en Pampus. Het doel was de gezamenlijke beslissing het dorp Wilp uit te sluiten te her overwegen. Dat is gelukt, alle partijen stemden hiermee in, we rijden het begin van de optocht nét even anders, en komen zo door het dorp Wilp.

  Wat gaat er nu veranderen:

  De optocht start aan de molenallee richting Wilp. Door een feestelijk Wilp gaat de optocht via de Soerhuislaan naar Pampus. Daar zal een carnavalsfeest zijn zolang de optocht langsrijd. De optocht gaat verder via Posterenk naar het grootse eindfeest in Wilp-achterhoek. In de feesttent zal een feest incl. prijsuitreiking worden gehouden waar jong tot oud nog lang over zullen napraten.

  De optocht zal qua bezoekers meer spreiding hebben, iets langer zijn, maar korter dan 2 jaar geleden. Op deze manier hebben we vrijwel alle wensen van partijen kunnen inwilligen. Alle partijen zijn blij dat we op deze manier kunnen samenwerken en zetten dit dan ook graag voor de komende jaren voort om zo de Grootse Carnavalsoptocht in de Stedendriehoek te blijven.

  Namens de besturen van: Stichting Pampus, CV Lollebroek en Optocht Commissie Lollebroek-Pampus